Sök på sidan:


Sökmeny


Link Network 

Hur matchracingsegling fungerar

Swedish Match Tour är en tävling i matchracingsegling, eller kappsegling som det också kallas. Matchracingsegling är en tävling mellan olika segelbåtar, som normalt går ut på att segla en i förväg bestämd bana på kortast möjliga tid. Den som når målet efter att ha följt den bestämdra rutten, vinner.

Oftast ska de båtar som deltar i en tävling vara av samma typ för att tävlingen ska vara rättvis, och startpunkten för tävlingen markeras med två bojar. Mållinjen, eller slutpunkten för tävlingen markeras på samma vis av två bojar. Banan i sig kan också vara utmärkt med olika rundsbojar för att alla ska veta hur banan går.

I övrigt är regelverken för en tävling ofta mycket omfattande, och för att lyckas i tävlingen är det viktigt att man känner till alla regler. Detta framför allt för att man inte ska riskera att bli diskvalificerad. Världens största tävling i kappsegling är World Match Racing Tour, i vilken just den svenska tävlingen är en av sju deltävlingar.

Normalt anordnas tävlingar i kappsegling av segelsällskap. Ibland kan endast medlemmar i segelsällskapet delta, ibland kan även andra personer anmäla sig till tävlingen. Swedish Match Tour anordnas dock av Brandspot, som är ett konsultföretag med två filialer, en i Stockholm och en i Göteborg. Brandspot arbetar mycket med att sponsra olika evenemang för företags räkning och företaget grundades 2007. Företaget har med andra ord inget i sig med segling att göra, fast man är med om att arrangera denna tävling. Brandspot har även kunder som Volvo Ocean Race och Vasaloppet.

Nya artiklar
Senaste artiklarna

© Copyright 2010 www.swedishmatchtour.tv | Home


| videopoker