Sök på sidan:


Sökmeny


Link Network 

Scenen för Swedish Match Cup: Marstrand

Swedish Match Cup hålls i den anrika staden Marstrand, som är den minsta staden i Bohuslän. Sedan 1971 hör Marstrand till Kungälvs kommun.

Staden är inte bara en vacker och idyllisk trähusstad utan också den absoluta seglingsmetropolen i Sverige. Flera stora seglingsmästerskap hålls i staden och bland annat på grund av detta är staden också ett viktigt turistmål på västkusten.

Rent geografiskt är staden belägen på två öar: Marstrandsön och Koön. Marstrandsön är den viktigaste av dessa två, då själva stadens centrum ligger på denna ö. Marstrandsön är också den av öarna som ligger längst ut mot havet.

De flesta av Marstrands invånare arbetar i Göteborg och staden ses ofta som ett överklassområde, detta då de flesta som bor där är relativt välbärgade och huspriserna är höga.

Carlstens fästning är den mest kända av de turistattraktioner som finns i Marstrand. Carlstens fästning har en lång historia, men byggdes upp i sin nuvarande form omkring 1671. Fram till 1855 hade Carlstens fästning en dubbel funktion då fästningen också fungerade som statsfängelse.

Nya artiklar
Senaste artiklarna

© Copyright 2010 www.swedishmatchtour.tv | Home


| kasino dk